Gå til hovedindhold

De 10 bedste serier på TV2 Play lige nu

Fra danske publikumssucceser til internationale klassikere

Skrevet af kino.dk


Streamingtjenesterne byder på et hav af indhold, og det bliver sværere og sværere at beslutte sig for, hvilken serie man skal dykke ned i som den næste.

Derfor hjælper vi her med vores anbefalinger på din næste serie-besættelse. Her kommer de 10 bedste serier på TV2 Play lige nu.

 

alfa.jpg

 

Alfa

Brødrene Jakob og Adam har valgt at gå fuldstændig forskellige veje i livet, efter de voksede op i et bandmiljø i Nordsjælland, hvor deres far var den lokale gangsterboss. 

Da faderen dør, og brødrene tager hjem til begravelsen, gentoptager den ambitiøse Adam kontakten til nogle af sine barndomsvenner og udklækker idéer til at tjene en masse penge.

I rollerne som de to brødre ses Sebastian Jessen og Andreas Jessen, der også er brødre i virkligheden.

Serien er derudover skrevet og instrueret af et andet brødrepar - Mehdi og Milad Avaz, der har gjort sig bemærket med spillefilmene Mens vi lever og Kollision

 

desperatehousewives.jpg

 

Desperate Housewives

Her er der tale om en ægte serieklassiker om hemmelighederne bag forstadens facader, der løb fra 2004 til 2012, og som i alt fik 8 sæsoner.

Serien foregår i Wisteria Lane - et helt normalt villakvarter i en amerikansk forstad. Kernefamilier, kagesalg, forboldtræning og nyklippet græs. Men bag facaderne ligger hemmeligheder og truer. 

Susan, Lynette, Bree og Gabrielle forsøger at opretholde deres liv, familier og venskaber, mens forstadens intriger udfolder sig.

 

Klovn8-Casper-Frank.jpg

 

Klovn

Dansk komedie i serieformat bliver sjældent mere populært end i Casper Christensen og Frank Hvams tåkrummende Klovn, der netop nu er i gang med sin ottende sæson, mens en niende allerede er på vej.

Serien fik sin start i 2005 og handler om de to komikere, der har en tendens til at komme i problemer. Oftest i socialt akavede og pinlige situationer. Som ofte resulterer i at få deres kæresters vrede at føle.

Komedieklassikeren byder på en bred pallet af kendte og ikoniske danskere i kompromitterende og pinlige problemer.

 

Anna Pihl

 

Anna Pihl

Den danske politi- og drama-serie følger betjenten Anna Pihl og hendes liv som politi med alt, hvad det indebærer af farlige sager og interne stridigheder i korpset, videre til venskaber og kærlighed.

Serien løb over skærmen på TV2 på tre sæsoner af hver 10 episoder i perioden fra 2006 til 2008, hvor man således fulgte holdet af betjente og deres arbejde på Bellahøjs politistation.

I titelrollen finder man Charlotte Munck, der i serien undergår en gribende og medrivende udvikling - fra nyudklækket betjent til en noget mere erfaren af slagsen. Det alsidige skuespillerhold består endvidere af bl.a. Iben Hjejle, Paw Henriksen, Claes Bang, Jacob Lohmann, Peter Mygind og Kurt Ravn.

 

Efterforskningen

 

Efterforskningen

Instruktøren bag Kapringen, Tobias Lindholm, har både instrueret og skrevet den seks afsnit lange serie, der handler om opklaringen og efterforskningen af den såkaldte "ubådssag", hvor den svenske journalist Kim Wall blev dræbt.

Serien - der er baseret på den virkelige kriminalsag - er blevet til i samarbejde med drabschef Jens Møller, specialanklager Jakob Buch-Jepsen og Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall. 

På rollelisten finder bl.a. består af Søren Malling og Pilou Asbæk som henholdsvis Møller og Buch-Jepsen.

 

Younger still.jpg

 

Younger

Den 40-årige Liza er nylig fraskilt, enlig mor og arbejdsløs.

Men da hun en dag bliver forvekslet for at være langt yngre, end hun i virkeligheden er, beslutter hun sig for at genstarte sin karriere og sit kærlighedsliv som en 26-årig.

'Younger' er skabt af serie-kongen Darren Star, der også står bag publikumssucceser som Sex and the City, 'Beverly Hills 90210' og senest Emily in Paris.

 

Mr. Bean

 

Mr. Bean

Den både elskelige, fjollede og ofte noget uheldige Mr. Bean spilles aldeles skønt og med perfekt komisk timing af Rowan Atkinson, der også har skabt karakteren. Atkinson beviser bl.a. her, hvordan man med gestik og kropssprog alene kan få lattermusklerne sat i sving.

Mr. Bean er som bekendt nemlig en mand af meget få ord. Ja, faktisk så godt som ingen - på nær hans små pudsige udbrud, som det er meget svært ikke at trække bare en smule på smilet båndet af.

Den komiske serie havde premiere tilbage i 1990 og sluttede efter 15 afsnit i 1995. Siden da er det bl.a. blevet til to spillefilm, bl.a. Mr. Beans ferie fra 2007.

 

puls.jpeg

 

Puls

Syv unge menneskers venskab bliver splittet til atomer, da deres hemmeligheder begynder at komme frem i lyset.

Både venskaber og forhold går i stykker mens familie bliver svigtet, når en hel vennegruppe pludselig har noget på hinanden, som en dag ikke bliver holdt hemmeligt længere.

På rollelisten ses bl.a. Albert Rudbeck Lindhardt, der også har medvirket i Retfærdighedens ryttere og Druk.

 

langt fra las.jpg

 

Langt fra Las Vegas

Før Casper Christensen og Frank Hvam blæste landet bagover med 'Klovn', skabte de også komisk genistreg med 'Langt fra Las Vegas'.

Sitcom-serien handler om den uforudsigelige komiker Casper, den ynkelige sportskommentator Kenny, den excentriske chef Buckingham og en lang række andre skæve karakterer, der arbejder på det politisk ukorrekte tv-program, Jumpstart.

Penge, sex og karriere er altsammen på bordet, da Casper og Frank slog sig løs her fra 2001 til 2003.

 

badehotellet.jpg

 

Badehotellet

En af TV2's mest succesfulde dramaserier tager publikum med igennem 20’erne, 30’ernes og 40’erne, hvor vi følger badehotellets personale og deres relationer til de besøgende gæster.

Julius og Molly Andersens badehotel åbner hver sæson dørene for Københavnske gæster og de udfordringer, de tager med.

Manuskriptforfatterne har allerede afsløret, at en ny sæson af den populære serie er på vej, men at den nye sæson vil springe direkte til befrielsessommeren 1945, da det skulle vise sig, at 1941 blev den sidste sommer, de mange strandhoteller langs Vesterhavet kunne holde åbent under krigen.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.