Gå til hovedindhold

Disney, virkelige historier og hekse: 10 film du skal se i september 2022

September byder på bl.a. Disney-film, legendariske stjerner og danske krimier

Skrevet af StreamingGuide


Sommeren går efterhånden så småt på hæld. Det betyder heldigvis ikke, at det er slut med spændende titler på diverse streamingtjenester. Tværtimod venter der mange gode timer i hjemmebiografen.

September måned byder således på lidt af hvert. Fra Disney-film, dansk komik og krimi samt et par legendariske stjerner og en stilfuld fortsættelse.

Vi har samlet en liste med 10 film på streaming, du skal se i september måned:

Esthers orkester

Den danske 'Esthers Orkester' er en fortælling om et kærestepar og deres samlivs op- og nedture, fortalt igennem parrets første og sidste dag sammen.

Esther (Annika Aakjær) er børnebogsforfatter - og igennem sit arbejde møder hun Thomas (Johannes Lilleøre).

En dag vendes deres liv pludselig på hovedet, hvor de hver især er nødt til at påtage sig nye roller i livet samt at navigere i en ny hverdag.

Filmen handler om en stærk, uperfekt og uforudsigelig kærlighedshistorie, hvor hovedpersonerne konfronteres med emner som tiden, kærligheden og døden.

I filmen ses bl.a. også Ulf Pilgaard som Esthers far, Stina Ekblad som Esthers mor og Peter Gantzler som tegneserieredaktør.

'Esthers orkester' kan købes fra den 29. august og lejes fra den 12. september på Blockbuster.

 

Elvis

Det biografiske drama 'Elvis' handler om den legendariske musiker Elvis Presley og hans forhold til manageren Oberst Tom Parker.

Historien dykker således ned i den komplekse dynamik mellem netop Presley og Parker, som strækker sig over 20 år - fra Presley’ fremgang til berømmelse og stjernestatus.

I rollen som Elvis ses Austin Butler, der tidligere har spillet bl.a. Tex Watson i Tarantinos 'Once Upon a Time... in Hollywood'. Overfor ham står Oscar-vinderen Tom Hanks, som er sminket til ukendelighed som Tom Parker.

'Elvis' er instrueret af Baz Luhrmann, der især er kendt for sine ekstravagante, romantiske dramaer - heriblandt 'Moulin Rouge!', 'Den store Gatsby' og 'Romeo + Juliet'.

'Elvis' kan ses på HBO Max fra den 2. september. Kan også lejes og købes på Blockbuster.

De første fire Afdeling Q-film

Der venter i september også et nervepirrende gensyn - eller første møde - med de fire første film i Afdeling Q-sagaen, der er baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller krimier.

Her finder man i front for opklaringsarbejdet den umage duo bestående af den mutte Carl Mørck og hans noget mere muntre makker Assad, der spilles af henholdsvis Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares.

Det betyder alt fra forsvundne kvinder til mystiske uopklarede mordsager og en religiøs menighed i udkantsdanmark.

Filmene tæller Kvinden i buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P og Journal 64, som desuden også blev den sidste film med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares hovedrollerne.

De første fire Afdeling Q-film kan ses på C More fra den 3.-6. september.

Pinocchio

'Pinocchio' er en live action-version af den klassiske Disney tegnefilm fra 1940 om den ensomme Gepetto, der snitter sig en trædukke og samtidig får sig en søn, da der pustes liv i trædukken.

Disney-filmen byder på Tom Hanks i rollen som Geppetto, mens Joseph Gordon-Levitt lægger stemme til Jiminy Cricket, der på dansk er kendt som Jesper Fårekylling.

Filmen er instrueret af Oscar-vinderen Robert Zemeckis, som tidligere har stået bag klassikere som 'Forrest Gump', 'Hvem snørede Roger Rabbit?' og ikke mindst Back to the Future-filmene.

'Pinocchio' kan ses på Disney+ fra den 8. september.

Goodnight Mommy

Gyserfilmen 'Goodnight Mommy' er en amerikansk genindspilning af den isnende uhyggelige østrigske Ich seh, Ich seh' - hvis engelske titel også er 'Goodnight Mommy' - fra 2014.

Man følger her to tvillingebrødre, der vender hjem til deres mors hus efter, at hun har undergået en ansigtsoperation og nu har sit hoved omsluttet af bandager.

De to drenge finder her ret hurtigt ud af, at ikke alt helt er, som det bør være med deres mor.

I hovedrollen som moderen ses Hollywood-stjernen Naomi Watts.

'Goodnight Mommy' kan ses på Prime Video fra den 16. september.

Downton Abbey: En ny æra

'Downton Abbey: En ny æra' er efterfølgeren til 'Downton Abbey' fra 2019, der bygger på den populære tv-serie af samme navn.

Vi vender her endnu engang tilbage til det storslåede gods, hvor Grev Robert, Lady Mary og resten af Crawley-familien denne gang chokeres af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid.

Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før. Samtidig bliver familien kontaktet af en filminstruktør, der gerne vil benytte Downton Abbey som kulisse i sin nyeste film.

Da godsets tag har brug for en kærlig hånd, takker familien ja til tilbuddet og den medfølgende kompensation.

'Downton Abbey: En ny æra' kan købes på Blockbuster fra den 19. september. Afventer lejedato.

 

TheMunsters.jpg

The Munsters

Du kender formentlig 'The Addams Family', men kender du 'The Munsters'? Den anden monsterfamilie med vampyrer og Frankensteins monster, der kom frem med deres egen sitcom i 1960'erne?

Familien bliver nu genoplivet til 2022, og fortæller historien om, hvordan familiens par, Herman og Lily, mødte hinanden i Transylvanien - og senere slog sig ned i USA.

'The Munsters' er skrevet og instrueret af Rob Zombie, der især har gjort sig i knapt så familievenlige horrorfilm som fx 'Halloween' fra 2007 og 'Devil's Rejects'.

'The Munsters' kan ses på Netflix fra den 27. september.

Blonde

'Blonde' handler om Hollywood-ikonet Marilyn Monroe og er baseret på Joyce Carol Oates roman af samme navn. Her er tale om en fiktionaliseret fortælling om skuespilleren og sangerindens indre liv.

Hovedrollen som spilles af spanske Ana de Armas, der er kendt fra film som 'Knives Out' og 'No Time to Die'.

Instruktøren bag 'Blonde' har tidligere stået instrueret bl.a. 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford' og 'Killing Them Softly' - begge med Brad Pitt.

'Blonde' har allerede fået en del omtale, da flere af filmens scener beskrives som kontroversielle.

'Blonde' kan ses på Netflix fra den 29. september.

 

The Greatest Beer Run Ever

Komedien 'The Greatest Beer Run Ever' handler om en mand, der i 1967 vælger at forlade New York for at bringe øl til sine barndomsvenner, mens de kæmper for det amerikanske militær i krigen i Vietnam.

Filmen er baseret på en virkelig historie, og rollelisten byder på store nane som Russell Crowe, Zac Efron og Bill Murray.

Instruktøren bag 'The Greatest Beer Run Ever' er Peter Farrelly, som tidligere har leveret gode grin med film som 'Dumb and Dumber' og 'There's Something About Mary', men som senest vandt en Oscar for Viggo Mortensen-filmen 'Green Book'.

'The Greatest Beer Run Ever' kan ses på Apple TV+ fra den 30. september.

 

Hocus Pocus 2

'Hocus Pocus' er den eventyrlige hekse-klassiker fra 1993, der med 'Hocus Pocus 2' nu får en længe ventet efterfølger.

Tilbage i rollerne som de farverige hekse-søstre Sanderson finder man Bette Midler, Sarah Jessica Parker og Kathy Najimy, der ved et uheld vender tilbage til nutidens Salem.

I instruktørstolen finder Adam Shankman, der bl.a. også har stået bag film som '27 Dresses' og 'The Guilt Trip', mens hun også har haft roller i bl.a. den romantiske komedie 'The Proposal' og i genindspilningen 'Hairspray'.

'Hokus Pokus 2' kan ses på Disney+ fra den 30. september.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.