Her er listen over dem alle! Vi kårer de 10 bedste Pixar-film
I forbindelse med den biografaktuelle 'Lightyear'
I anledning af Pixars nyeste og biografaktuelle animationsfilm Lightyear, bringer vi en top 10 med de bedste af Pixars mange film. Fra de helt og aldeles fremragende til mesterværkerne!
For det er altså et imponerende højt niveau, man finder i de animerede universer, hvilket listen herunder vidner om.
Find dine billetter til 'Lightyear' her:
'Lightyear' handler om astronauten bag Buzz Lightyear-legetøjet i Toy Story-filmene.
Handlingen foregår i samme univers som Woody, Buzz og resten af drengen Anders' legetøj. Animationsfilmen handler dog ikke om legetøjet Buzz Lightyear men derimod om astronauten, som legetøjet er baseret på.
Klik på filmenes titler herunder for at se, hvor de kan streames.
10. The Incredibles (2004)
Universet i 'The Incredibles' bevæger sig - på samme måde som filmens alternative superhelte - indenfor en særlig coolness-radar.
Nogle elsker den karikerede fortolkning af superhelte-myten, mens andre mener, at filmen ikke fungerer som en rigtig superheltefilm. Det mener vi dog.
Det er imidlertid indiskutabelt, at 'The Incredibles' byder på masser af medrivende action, et morsomt kig på familielivets utrolige kontroverser og ikke mindst bare er en pokkers underholdende film!
9. Finding Nemo (2003)
At 'Finding Nemo' lægger ud med et massedrab på hovedpersonens børneflok (okay, fiskeæg) viser bare, hvad Pixar kan. Resten af filmen, om en fars søgen efter sin bortførte søn, veksler ligeledes flot mellem det harmløst sjove og havets utallige farer.
Et godt birollegalleri er bl.a. også med til at gøre fiskefilmen til en særdeles mindeværdig oplevelse, der henvender sig til både det barnlige publikum samt de voksne fans af Pixar.
8. Toy Story (1995)
Den første Toy Story-film var også den første Pixar-spillefilm overhovedet. Alligevel fornemmer man ingen opstartsproblemer, når Buzz, Woody og alle de andre kommer til live bag lukkede døre.
Filmen bærer måske nok efterhånden præg af en lidt "forældet" computeranimation, men karaktertegningerne, plottet og ikke mindst nabodrengens frygtelige terror er fortræffelig underholdning. Absolut ét af Pixars bedste værker.
7. Monsters, Inc. (2001)
Mike og Sulley var i 2001 ikke blot gode til at skræmme børn. Historien om det umage par tog nemlig også her Pixar-brandet til nye højder - bl.a. på grund af den imponerende animation, der gjorde Sullys pels sprællevende plus leverede en fornemmelse af endeløs opfindsomhed.
De originale stemmer af veloplagte Billy Crystal og John Goodman sammen med det finurlige bud på, hvad der egentlig gemmer sig under sengen danner grundlag for en moderne familie-klassiker.
6. Sjæl (2020)
Man følger her Joe Gardner, der drømmer om at leve af sin jazzmusik. Uforudsete begivenheder sender ham imidlertid til en anden verden, hvor nye sjæle får deres personligheder, inden de sendes til Jorden.
Dette bliver starten for en både indre og ydre rejse for Joe, hvor temaer som passion og intet mindre end meningen med livet bringes morsomt og rørende i spil. Visuelt original og medrivende musikalsk.
5. Ratatouille (2007)
Plottet med en gourmet-rotte i hjertet af Paris er omdrejningspunktet for den velsmagende 'Ratatouille' - et af Pixars veloplagte mesterværker.
Den charmerende rotte hører uden tvivl til blandt de klassiske Pixar-favoritter, da den aromatiske stemning blandet med sød humor og krydret med et styk fantastisk ond madanmelder rammer os både i maven og lige i hjertet.
4. Toy Story 2 (1999)
Kort fortalt: Det her er én af filmhistoriens bedste 2'ere!
At Pixar med efterfølgeren til den fremragende 'Toy Story' ikke bare bibeholdte karakterernes charmerende samspil, men samtidig fik stablet et medrivende, sjovt og nervepirrende eventyr på benene er imponerende. Mod det uendelige univers!
3. WALL-E (2008)
På papiret lyder 'WALL-E' måske som en umulig sællert. En oprydningsrobot arbejder i fremtiden alene på Jorden, det indtil en flot, moderne robot ankommer og sætter den småskramlede oprydderens liv i et nyt perspektiv.
Resultatet er dog langt fra kedeligt, hvor de to robotter suger vores opmærksomhed hurtigere end et udbrændt batteri.
Pixars science fiction-film formår endda at være samfundskritisk uden at blive belærende. WAAAAAALL-EEEEE for the win!
2. Up (2009)
Alle, der har set 'Up' må have tørret en lille tåre væk fra kinden.
Alene filmens første halvdel er brillant - og fungerer som det endegyldige bevis på, at Pixar ikke kun er for børn. Forhistorien om Carl Fredricksen og hans hustru sætter simpelthen så dybe spor i os, at den efterfølgende tempofyldte (squirrel!) rejse nydes i rette stemning.
1. Inside Out (2015)
Idéen om at gøre et menneskebarns følelser til hovedkarakterne var på papiret så vanvittig, at hele verden - og ikke mindst os - blev taget med storm, da slutresultatet viste sig at være genialt.
Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede tør her udfordre den gængse familieunderholdning og publikum - store som små - hvor man endda kommer ud på den anden side en lille smule klogere på sig selv, hinanden og livet. Formidabel!