Gå til hovedindhold

Inden 'Sjæl': Vi kårer de 10 bedste Pixar-film

Vi varmer op til Pixars nyeste film, der lander på Disney+ den 25. december

Skrevet af StreamingGuide


I anledning af, at Pixars nyeste film Sjæl får premiere på Disney+ den 25. december, bringer vi her en top 10 med de bedste af Pixars animationsfilm gennem tiden. Fra de helt og aldeles fremragende til mesterværkerne.

For det er altså et imponerende højt niveau, man finder i Pixars animerede universer, hvilket disse 10 film bestemt også vidner om.

Klik på filmenes titler for at se, hvor de kan streames.

Toy-Story-2.jpg

 

10. Toy Story 2 (1999)

Én af filmhistoriens bedste toere!

At Pixar med efterfølgeren til den fremragende 'Toy Story' ikke bare bibeholdte karakterernes charmerende samspil, men samtidig fik stablet et medrivende, sjovt og nervepirrende eventyr på benene er imponerende. Mod det uendelige univers!

The-Incredibles.jpg

 

9. The Incredibles (2004)

Universet i 'The Incredibles' bevæger sig - på samme måde som filmens alternative superhelte - indenfor en særlig coolness-radar.

Nogle elsker den karikerede fortolkning af superhelte-myten, andre mener, at filmen ikke fungerer som en rigtig superheltefilm.

'The Incredibles' byder dog indiskutabelt på masser af fed action og et fint kig på familielivets utrolige kontroverser.

Finding-Nemo.jpg

 

8. Finding Nemo (2003)

At 'Finding Nemo' lægger ud med et massedrab på hovedpersonens børneflok (okay, fiskeæg) viser bare, hvad Pixar kan. Resten af filmen, om en fars søgen efter sin bortførte søn, veksler ligeledes flot mellem det harmløst sjove og havets utallige farer.

Et godt birollegalleri er også med til at gøre fiskefilmen til en mindeværdig oplevelse, der dog henvender sig mere til det barnlige publikum end de fleste Pixar-film gør.

Toy-Story.jpg

 

7. Toy Story (1995)

Den første Toy Story-film var også den første Pixar-spillefilm overhovedet. Alligevel fornemmer man ingen opstartsproblemer, når Buzz, Woody og Co. kommer til live bag lukkede døre.

Filmen bærer måske efterhånden præg af "forældet" computeranimation, men karaktertegning, plot og ikke mindst nabodrengens frygtelige terror er fortræffelig underholdning - og stadig ét af Pixars bedste værker.

Ratatouille.jpg

 

6. Ratatouille (2007)

Om man køber plottet med en gourmet-rotte i hjertet af Paris er altafgørende for, om 'Ratatouille' er et mesterværk eller blot en af de bedre Pixar-film.

Den charmerende rotte hører dog uden tvivl hjemme blandt de klassiske Pixar-favoritter, da den aromatiske stemning blandet med sød humor og krydret med et stk. fantastisk ond madanmelder rammer en bred målgruppe i såvel hjertet som maven.

Monsters-Inc..jpg

 

5. Monsters, Inc. (2001)

Mike og Sulley var ikke bare gode til at skræmme børn. Historien om det umage par tog Pixar-brandet til nye højder efter de succesfulde Toy Story-film - ikke mindst pga. den imponerende animation, der gjorde Sullys pels sprællevende og en fornemmelse af endeløs opfindsomhed.

De originale stemmer af veloplagte Billy Crystal og John Goodman sammen med det finurlige bud på, hvad der egentlig gemmer sig i skabet danner grundlag for en moderne familie-klassiker.

Toy-Story-3.jpg

 

4. Toy Story 3 (2010)

Retro-legetøjet er stadig i denne tredje Toy Story-film nogle af de mest elskværdige Pixar-karakterer. Her serveret med bl.a. en flot nostalgi, der rammer publikum - store som små - rent følelsesmæssigt.

Man skal være stenkold for ikke at skænke barndommen en tanke, når man bl.a. når til en bestemt scene i filmens slutning. Hvor vi dog holder af og med Buzz, Woody, Mr. Potato Head, Rex, Jessie og alle de andre.

Wall-E.jpg

 

3. WALL-E (2008)

På papiret lyder 'WALL-E' som en umulig sællert. En oprydningsrobot arbejder i fremtiden alene på Planet Jorden, indtil en flot, moderne robot ankommer og sætter hans liv i et nyt perspektiv.

Resultatet på det store lærred var dog langt fra kedeligt, og de to små robotter suger publikums opmærksomhed hurtigere end et udbrændt batteri.

Pixars science fiction-film formår endda at være samfundskritisk uden at blive belærende. WAAAAAALL-EEEEE for the win!

Up.jpg

 

2. Up (2009)

Alle, der har set 'Up'  have tørret en lille tåre væk fra kinden.

Alene filmens første halvdel er brillant - og fungerer som det endegyldige bevis på, at Pixar ikke kun er for børn. Forhistorien om Carl Fredricksen og viv sætter simpelthen så dybe spor i publikum, at den efterfølgende tempofyldte (squirrel!) rejse nydes i rette stemning.

Inside-Out.jpg

 

1. Inside Out (2015)

Ideen om at gøre et menneskebarns følelser til hovedkarakterne var på papiret så vanvittig, at hele verden blev taget med storm, da slutresultatet viste sig at være genialt.

Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede tør udfordre den gængse familieunderholdning og publikum - store som små - kommer ud på den anden side en lille smule klogere.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.