Gå til hovedindhold

Se den helt uhyggelige forvandling: Stjerne taber sig 27 kilo i kommende film

Ben Foster spiller en holocaust-overlever i 'The Survivor'

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Der er flere eksempler på, hvordan skuespillere er gået igennem mere eller mindre vilde fysiske forvandlinger for en rolle. Herunder bl.a. vægtøgninger og ikke mindst iøjefaldende vægttab.

Tænk bl.a. på Christian Bales fysiske transformation i eksempelvis sin yderst magre karakter i The Machinist, mens eksempelvis også Matthew McConaughey tabte sig i ekstrem grad til sin rolle i Dallas Buyers Club.

Nu har skuespilleren Ben Foster undergået et helt uhyggeligt vægttab til rollen som virkelighedens holocaust-overlever Harry Haft i Barry Levinsons biografiske drama The Survivor. Foster tabte her intet mindre end 27 kilo.

Ikke nok med det, så måtte Foster til rollen hurtigt herefter tage godt 23 kilo på, da hans karakter i filmen også gør dette. Det fortæller Foster til Variety.

The Survivor Ben Foster


Harry Haft overlevede Auschwitz ved at bokse mod sine medfanger i koncentrationslejren, mens han i filmen efterfølgende øger sin vægt i forbindelse med øvrige boksescener.

Ben Foster fortæller selv om sit arbejde med filmen og sit vægttab:

- Det blev foreslået, at vi kunne bruge digitale effekter til at gøre Harry større og mindre for vægttabet og vægtøgningen. Den ene ting, jeg vidste var, at jeg ville tabe mig, og heldigvis var Barry og produktionen i stand til at understøtte det.


Det var altså vigtigt for Foster, der bl.a. er kendt for roller i film som Hell or High Water, Lone Survivor og Leave No Trace, at levere et på flere niveauer troværdigt portræt af sin karakter. Foster fortæller videre:

- Jeg ville ikke være i stand til at se mig selv i spejlet, hvis koncentrationslejrscenerne ikke afspejlede en eller anden version af vægttab, der føltes troværdig. Vi ser dokumentarerne, vi ser billederne, og det kan du ikke glemme […] Jeg ville bare se, hvor langt jeg kunne gå.


'The Survivor' afventer en dansk premieredato på HBO.

The Survivor Ben Foster

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev via linket herunder.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.