Gå til hovedindhold

Tom Hardys 5 bedste filmroller

Den britiske skuespiller er biografaktuel i 'Venom: Let There Be Carnage'

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


I forbindelse med den biografaktuelle antihelte-film Venom: Let There Be Carnage, der har Tom Hardy i dobbeltrollen som journalisten Eddie Brock og symbioten Venom, udpeger vi den 44-årige skuespillers fem bedste filmroller.

Køb dine billetter til 'Venom Let There Be Carnage' her:

'Venom: Let There Be Carnage' er en efterfølger til Venom fra 2018. I den nye film lever journalisten Eddie Brock nu side om side med den udenjordiske Venom, der har taget bopæl i hans krop. Det er dog ikke helt nemt at styre det sultne rumvæsen.

Helt galt går det dog for Eddie, da han interviewer seriemorderen Cletus Kasady. Det bliver nemlig starten på en ny og dødsensfarlig symbiot kendt som Carnage!

Tom Hardys 5 bedste filmroller:

Locke Tom Hardy

 

Ivan Locke i Locke (2013)

Man kan i den grad sige, at Tom Hardy spiller den ubetingede hovedrolle i dette intime og dødspændende ’kammerspil’. Alle filmens 85 minutter foregår nemlig i én bil og skildrer én mands skæbnesvangre køretur, nemlig Hardy i den pressede rolle som Ivan. Hardy giver en underspillet lektion i, hvor meget øjnene kan fortælle om indre konflikter. Medrivende som bare pokker!

Hardy beviser nemlig, at han ikke behøver vise sin fysik frem for at have et gribende nærvær. Han brænder igennem med nervepirrende tilstedeværelse som Ivan, der en sen aften sætter sig bag rattet dagen før hans største bygningsprojekt. Noget andet kræver dog hans fulde opmærksomhed, hvor én beslutning vil ændre hans liv for altid.


Se hvor du kan streame 'Locke' her.

 

The Revenant (2015) Tom Hardy

 

John Fitzgerald i The Revenant (2015)

Det skulle være rollen som det dumme svin John Fitzgerald, der indbragte Tom Hardy sin indtil videre eneste Oscar-nominering, det for Bedste mandlige birolle. Han giver den da også fuld dramatisk skrue med sit kendetegn at balancere en intimiderende fysik med et nærværende skuespil, hvor hans blik fortæller sin helt egen tydelige historie.

'The Revenant' handler om pelsjægeren Glass (Leonardo DiCaprio), der i 1820'erne guider pelsjægere igennem det barske landskab. Men da Glass angribes af en bjørn og såres voldsomt, ender det med, at pelsjægeren Fitzgerald begraver den døende Glass levende. Nu går hævnen ind for Glass, hvilket leder op til det vilde opgør mellem storspillende Hardy og DiCaprios Oscar-vindende præstation som Glass.

Se hvor du kan streame 'The Revenant' her.

 

Warrior Tom Hardy

 

Tommy Conlon i Warrior (2011)

I kampsportsdramaet 'Warrior' viser Tom Hardy en imponerende muskuløs fysisk transformation, der ofte har været tilfældet med hans roller. Han får udover at slå intenst på tæven også lov til at vise et mere intimt og nærværende portræt af MMA-kæmperen Tommy.

Dramaet handler nemlig om netop Tommy, der er lillebror til Brendan, som begge er kæmpere og sønner af træneren og deres nu alkoholiserede far Paddy. Brødrene træner begge op til samme MMA-turnering, hvilket betyder, at de må gå op mod hinanden i ringen. Fysisk, dramatisk og intenst.

Se hvor du kan streame 'Warrior' her.

 

Bronson Tom Hardy

 

Charles Bronson i Bronson (2008)

Den danske filmskaber Nicolas Winding Refn fik en af de til dato bedste og mest kontroversielle præstationer ud af Tom Hardy, hvor han virkelig fik lov til at give den fuld gas - fra det gakkede til det skræmmende. Han spiller nemlig her Englands voldeligste mand, den britiskfødte og kriminelle Michael Peterson, bedre kendt som Bronson.

Drevet af et overdrevent ønske om at være kendt sikrer Bronson sig med sine talrige, psykopatiske overgreb på både politi og personale en spektakulær forlængelse af sit fængselsophold. Filmen kan måske kaldes en hårdtpumpet volds-cabaret med en ublu dyrkelse af rå, dyrisk maskulinitet personificeret i Hardy.

Se hvor du kan streame 'Bronson' her.

 

The Dark Knight Rises Tom Hardy

 

Bane i The Dark Knight Rises (2012)

På det nærmeste gemt bort bag en maske lykkedes det Tom Hardy at give et fuldendt portræt af den legendariske skurk Bane. Han er frygtindgydende i al sin fysiske vælde, mens han som den veltalende skurk også bidrager med en mere sofistikeret kant til rollen, der her får fine nuancer.

Hardy er som Bane absolut en værdig modstander til Batman - både fysisk og intellektuelt. Han indgyder frygt og er en reel trussel ikke kun for Nattens Ridder, men alle som krydser hans vej mod at tilintetgøre Gotham City.


Se hvor du kan streame 'The Dark Knight Rises' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.