Gå til hovedindhold

10 film du skal se i september 2021

Måneden byder på gys, eventyr og en masse musik

Skrevet af StreamingGuide


Efteråret har gjort sit indtog, og det er altså officielt ved at være streamingsæson. Streamingtjenesterne byder den kommende måned på en række nye film. Der er alt fra nyfortolkede eventyr til koreanske klassikere og gyserfortsættelser.

Vi har udvalgt de 10 mest spændende film, der får premiere på streaming og online køb/leje i september (og slut-august) måned.

jungle-cruise.jpg

Jungle Cruise

I 'Jungle Cruise' bliver en forlystelse fra Disneyland Californien bragt til live. Adventurefilmen handler om besætningen på en flodbåd, der sejler igennem en eventyrlig jungle med alverdens dyr, et labyrintisk landskab og overnaturlige væsener.

Forrest på båden står stjernerne Emily Blunt og Dwayne ’The Rock’ Johnson, mens Paul Giamatti, Jesse Plemons og Edgar Ramírez også er på rollelisten.

Jungle Cruise kan købes på Blockbuster fra 31. august.

cinderella.jpg

Cinderella

Den klassiske fortælling om Askepot udkommer snart i en moderniseret musical-udgave med masser af musik og dans.

Den populære sangerinde Camila Cabello spiller rolle som Cinderella, mens prominente navne som Idina Menzel, Pierce Brosnan, Billy Porter og James Corden er på rollelisten. Filmen er skrevet og instrueret af Kay Cannon, som også står bag Pitch Perfect-filmene.

Cinderella kan ses på Amazon Prime fra den 3. september.

Billie-Eilish-Happier-than-Ever-A-Love-Letter-to-Los-Angeles.jpg

Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles

Billie Eilish’ seneste album 'Happier Than Ever' bliver bragt til live i den filmiske koncertoplevelse 'Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles'.

Filmen blander optagelser med animerede sekvenser, mens intime optrædener af albummets numre vises frem, hvor både symfoniorkestre og børnekor gæster Billie Eilish på scenen.

Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles kan ses på Disney+ fra den 3. september.

vinterviken.jpg

Vinterviken

'Vinterviken' er en svensk ungdomsfilm, der handler om Elisabeth og John-John. De to bor i samme by, men kommer til trods for dette fra to vidt forskellige verdener.

Med økonomisk baggrund, socialt lag og kultur som essentielle forskelle på de to, bliver spørgsmålet om deres spirende forhold er dødsdømt på forhånd?

Vinterviken kan ses på Netflix fra den 8. september.

minari.jpg

Minari

Den koreansk-amerikanske film, 'Minari', gik tidligere i år sejrsgang ved alverdens filmpriser, og vandt både ved Oscar-, og Golden Globe-uddelingen samt på Sundance Film Festival.

Filmen handler om en koreansk familie, der i 1980'erne flytter til USA med drømme om at starte deres egent landbrug. Ikke alle medlemmer er da lige glade for tilværelsen i det amerikanske, og et besøg fra et familiemedlem sætter familiens forhold på prøve.

Minari kan købes på Blockbuster fra den 6. september og lejes fra den 13. september.

a-quiet-place-2.jpg

A Quiet Place 2

Opfølgeren til den populære gyserfilm A Quiet Place handler fortsat om familien Abott, der forsøger at overleve i en postapokalyptisk verden. 'A Quiet Place 2' byder dog også på nye trusler for familien.

Filmen er instrueret af The Office-stjernen John Krasinski og har fortsat Krasinskis hustru Emily Blunt i rollen som Evelyn, mens Cillian Murphy, kendt fra Inception og Peaky Blinders, er tilføjet rollelisten.

A Quiet Place 2 kan købes på Blockbuster og streames på Paramount+ fra den 14. september.

schumacher.jpg

Schumacher

Den tyske Formel-1 racerkører, Michael Schumacher, vandt hele syv verdensmesterskaber og er således en af de mest succesfulde kørere nogensinde.

I dokumentarfilmen 'Schumacher' kommer vi helt tæt på den legendariske kører, og får et indblik i, hvordan mesteren blev til. Filmen indeholder båder klip fra Schumachers privatliv, interviews med hans nærmeste og hæsblæsende optagelser fra banen.

Schumacher kan ses på Netflix fra den 15. september.

jamie.jpg

Everybody's Talking About Jamie

'Everybody’s Talking About Jamie' er en filmatisering af den prisvindene musical fra West End Theater i London.

Filmen handler om teenageren Jamie, der bor i Sheffield i England, og som drømmer om at optræde på scenen som drag queen. Heldigvis har han sin mor og sin bedste veninde, Pritti, til at støtte ham, når han bevæger sig væk fra skyggen og ud i spotlyset.

Everybody’s Talking About Jamie kan ses på Amazon Prime fra den 17. september.

The-Mad-Womens-Ball--750x400.jpeg

The Mad Women’s Ball

Den franske film 'The Mad Women’s Ball' handler om den unge kvinde Eugénie, der institutionaliseres imod sin vilje. Sammen med en sygeplejerske planlægger hun dog at bryde ud.

 Filmen er et portræt af søsterskab og traumer i mødet med dybt systematisk kvindehad. Mélanie Laurent (Inglourious Basterds) har skrevet og instrueret filmen og spiller desuden en af de bærende roller.

'The Mad Women’s Ball' kan ses på Amazon Prime fra den 17. september.

memories-of-murder.jpg

3 x Bong Joon-ho

Med Parasite sparkede den sydkoreanske instruktør Bong Joon-ho for alvor døren ind til den helt store filmscene. Den Oscar-vindene film fik så positiv en omtale, at flere af instruktørens tidligere værker blev hevet frem fra gemmerne, og nogle endda genudgivet i biograferne.

Barking Dogs Never Bite (2000) er en sort komedie, hvor vi møder den frustrerede og arbejdsløse akademiker Ko Yun-ju.

Memories Of Murder (2003) findes to kvinder brutalt voldtaget og myrdet i udkanten af en sydkoreansk landsby, og en efterforskning indledes.

Mother (2009) er en intens thriller, hvor en mor kaster sig ud i en desperat jagt på en morder, da hun mener, at hendes søn er blevet uskyldigt dømt.

'Barking Dogs Never Bite', 'Memories of Murder' og 'Mother' kan ses på C More fra den 20. september.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.