Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på C More lige nu

Fra seriemorderjagt til Oscar-vindere og danske stjerner

Skrevet af StreamingGuide


Hvad skal man så lige se, når den store streamingjungle åbner sig? Det giver vi her et bud på med 10 af de absolut bedste film, man kan se på C More lige nu.

Det betyder et alsidigt udbud af film, hvor man bl.a. kan komme på en intens seriemorderjagt eller se en udødelige 90’er-klassiker, videre til film danske med Ulrich Thomsen og Claes Bang. Rigtig god streaming!

Se vores 10 udvalgte film på C More herunder. Klik på titlerne for at se mere.

Undtagelsen

 

Undtagelsen (2020)

Christian Jungersens bestseller om fire kolleger, der synker længere og længere ned i et makabert magtspil, har fået en nervepirrende filmatisering med et firkløver af dansk films førende skuespillerinder i front.

Vi følger veninderne Iben og Malene, der sammen med to andre kvinder arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab. Iben har været udsat for en traumatisk oplevelse, og Malene kæmper med alvorlig gigt. Disse problemer bliver dog til småting, da de begge begynder at modtage yderst ubehagelige dødstrusler.

Mistanken falder først på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men snart indser de, at kollegaen Anne-Lise, som de gennem årene har mobbet dagligt, også kunne stå bag.

Stemningen på kontoret bliver kun værre der fra og snart minder arbejdspladsen mest af alt om de krigszoner, som de har dedikeret deres liv til at skrive om. For er der én ting deres arbejde har lært dem, så er det, at vi ALLE er i stand til at slå ihjel!

Shawshank-Redemption-SG.jpg

 

En verden udenfor (1994)

Stephen King er måske nok kendt som værende gysets mester og har da også i utallige romaner og noveller udforsket de både uhyggelige, urovækkende og skræmmende sider af livet fyldt med både grumme monstre og onde klovne.

Med det håbefulde drama 'The Shawshank Redemption'  - på dansk 'En verden udenfor' - er det ikke et overnaturligt gys, som Stephen King her tager livtag med i sin novelle, der ligger til grund for Frank Darabonts mesterlige filmatisering.

Her er er det nemlig historien om to mænds ukuelige kamp, håb og stædige vilje til at overleve i et af USA's hårdeste fængsler, der er udgangspunktet for det både rørende, hjerteskærende og intense drama. I de to hovedroller som indsatte fanger finder man Tim Robbins og Morgan Freeman.

The Matrix (1999)

 

The Matrix (1999)

I Wachowsky-duoens sci-fi mesterværk er computer-hackeren Neo kommet på sporet af en vis Morpheus, som har en interessant oplysning at viderebringe - nemlig, at intet af det der foregår omkring Neo er virkeligt.

Neo er, som de fleste andre mennesker, blevet en energikilde for The Matrix: en kæmpemæssig kunstig intelligens, som har logget sig ind i menneskenes hjerner og skabt illusionen om en virkelig verden, mens den suger løs på sine intetanende ofre, som var de Duracell-batterier. Morpheus mener, at Neo er den "Messias", som kan besejre The Matrix og give mennesket friheden tilbage.

Se desuden også efterfølgerne The Matrix Reloaded og The Matrix Revolutions på C More.

The-Square-SG.jpg

 

The Square (2017)

Denne dejligt sorthumoristiske sag handler om Christian, der er kunstnerisk leder af et museum i Stockholm. Mens han her gør klar til åbningen af museets næste installationsprojekt, udsættes den succesfulde kurator imidlertid for tricktyveri på åben gade. Hændelsen får ham til at tage sagen i egen hånd og forsøger nu at opspore gerningsmanden.

Hvad der herefter følger, er en serie af mindre heldige beslutninger - bl.a. mødet med en aparte journalist og lanceringen af en PR-kampagne, der får lige rigeligt med opmærksomhed.

'The Square' mestrer at balancere mellem at være både humoristisk og underholdende og samtidig udfordrende på et kunstnerisk plan. Filmen modtog desuden Guldpalmen i Cannes, mens det er danske Claes Bang, man finder i hovedrollen som Christian, der anses som lidt af et internationalt gennembrud for den 50-årige skuespiller.

Memories of Murder

 

Memories of Murder (2003)

Mesterinstruktøren Bong Joon-ho , der opnåede karrierens hidtidige højdepunkt med Parasite i 2019, som modtog hele fire Oscars for bl.a. Bedste film og Bedste instruktør, har tidligere stået bag denne mesterlige seriemorder-thriller.

Filmen tager sit udgangspunkt i 1986, hvor man fandt liget af en kvinde i en grøftekant i Gyunggi-provinsen. Hun er blevet voldtaget og herefter kvalt med sin egen strømpe. Det viser sig dog, at hun kun var den første af en uhyggelig række af kvindelige ofre.

Det lokale politi kommer hurtigt under pres for at løse sagen. Derfor arresterer ordensmagten fluks den første landsbytosse, man får øje på, udsætter ham for tortur og får en indrømmelse. Situationen ændres dog, da en mere erfaren detektiv fra hovedstaden hidkaldes. Han insisterer nemlig på en ordentlig efterforskning i den komplicerede sag, der udvikler sig til en katten-efter-musen-jagt.

Sommeren-med-Monika-SG.jpg

 

Sommeren med Monika (1953)

Den svenske instruktørlegende Ingmar Bergman har med sit liflige romantiske drama instrueret en af sine måske nok mest livlige film, der oprindeligt faktisk blev lanceret som en stærkt erotisk sag.

Filmen handler om den blot 17-årige Harry, der slider og slæber med et ligegyldigt job. Da den overfladiske, men også smukke Monika krydser hans vej, er de begge hurtige til at tage chancen til et friere liv. Sammen flygter de fra ansvar og problemer til en lille ø i skærgården.

Efter en kort, lykkelig frihed viser livet sig fra sine mindre romantiske sider, da de løber tør for mad, og især da sommeren får en ende, og de må vende tilbage til det ensformige liv i byen med et barn i vente. Man finder desuden på C More en række andre af Bergmans film.

Joker

 

Joker (2019)

Joaquin Phoenix er nyeste skuespiller til at portrættere titelpersonen i en method acting-præstation, der kan sammenlignes med Robert De Niros i klassikeren Taxi Driver – en film der stilmæssigt lånes en del fra. Phoenix modtog både en Oscar, en Golden Globe og BAFTA for sin hovedrolle i superskurkefilmen 'Joker'.

Filmen handler om oprindelseshistorien bag Batmans ærkefjende, der i filmen går under det borgerlige navn Arthur Fleck. Gotham City er i oprør, gaderne er fulde af kriminalitet, og spændingerne mellem de velhavende og den fortabte underklasse er på højdepunktet.

Arthur Fleck, der har sine egne dæmoner at kæmpe med, forsøger at finde mening med galskaben gennem et job som klovn med en drøm om en dag at blive stand-up-komiker. Men omverdenens fjendtlighed og hans psykiske sindstilstand sender den ustabile Fleck ned ad en mørk rute, hvorfra der ingen vej er tilbage.

Your-Name-SG.jpg

 

Your Name (2016)

Den japanske og billedskønne animationsfilm følger drengen Taki fra Tokyo og pigen Mitsuha fra en lille landsby. De to teenagere bliver en dag forbundet til hinanden på en ganske særlig måde, da de bytter kroppe, mens de sover.

For deres omverden begynder Taki og Misuha radikalt at ændre personlighed, og sammen sætter de sig for at finde ud af, hvad der er på færde. Noget tyder på, at hændelsen har forbindelse til et mystisk meteornedslag.

'Your Name' er med andre ord ikke hvilken som helst animationsfilm og har bl.a. overgået kendte japanske animationsklassikere som Akira og Chihiro og heksene i indtjening.

Vores-mand-i-Amerika-SG.jpg

 

Vores mand i Amerika (2020)

Det danske og historiske drama handler om den modstandskamp Danmarks ambassadør i Amerika, Henrik Kauffmann, udkæmpede under Anden Verdenskrig. 9. april 1940 angribes Danmark nemlig af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne.

På den anden side af Atlanten sidder imidlertid Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Kauffmann nægter at føje de tyske krav og iværksætter nu en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.

'Vores mand i Amerika' er instrueret af Christina Rosendahl, der bl.a. også har vakt stor opmærksomhed med thrilleren Idealisten. Ulrich Thomsen ses desuden i glansrollen som den politiske rebel, der udover at tage kampen op mod Hitler også levede i et interessant ægteskab.

Grænse (2018)

 

Grænse (2018)

Svenske Ali Abbasi, der er uddannet i Danmark, hvor han lavede sin sidste film, gyseren Shelley, har med 'Grænse' begået et internationalt gennembrud, der endda tog hovedprisen hjem i sidekonkurrencen Un Certain Regard ved filmfestivalen i Cannes.

Dramaet handler om toldvagten Tina, der pga. en kromosomdobling ser ret aparte ud. Tina er dog ufatteligt god til sit job, da hun af uforklarlige årsager har en næse, som kan lugte andre menneskers følelser - og derved også om de har gjort noget forkert.

I privaten er hun vanvittigt ensom, men da en meget mystisk mand dukker op i tolden, står hun pludseligt overfor en identisk mage. Snart blomstrer kærligheden mellem de to originaler.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.