Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på C More lige nu

Fra seriemorderjagt til Oscar-vindere og danske stjerner

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Hvis nu den danske sommer bliver lidt for varm, er det bare med at få sat sig godt til rette i skyggen. Det er det nu i grunden uanset hvad. For der er virkelig mange gode film klar i streamingland.

Men hvad skal man så lige se, når den store streamingjungle åbner sig? Det giver vi her et bud på med 10 af de absolut bedste film, man kan se på CMore lige nu.

Det betyder et alsidigt udbud af film, hvor man bl.a. kan komme på en intens seriemorderjagt eller se en udødelige 90’er-klassiker, videre til film danske Ulrich Thomsen og Claes Bang i glansroller samt gysende gru og en sydkoreansk Oscar-vinder. Rigtig god streaming!

Se vores 10 udvalgte film på CMore herunder. Klik på titlerne for at se mere.

Zodiac-SG.jpg

 

Zodiac (2007)

Det er som bekendt ikke første gang, at mesterinstruktør David Fincher har sendt publikum på en intens seriemorderjagt. Det gjorde han nemlig allerede med nyklassikeren Seven i 1995. I 2007 leverede han endnu en jagt på en mystisk morder, nemlig med den underspillede 'Zodiac'.

Thrilleren er baseret på Robert Graysmits bøger om den notoriske seriemorder Zodiac, der terroriserede San Francisco i 60'erne og 70'erne. Han tog offentlig ære for 13 mord, og så lige to dusin mere.

Jagten på Zodiac-morderen fik efterforskere i fire retskredse til at forsøge at finde ham. Sagen blev en besættelse for fire mænd, hvis liv og karriere kørte op og ned, efterhånden som de undersøgte de uendeligt mange spor. Filmens hovedroller indtages af Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. og Mark Ruffalo.

Downton-Abbey-SG.jpg

 

Downton Abbey (2019)

Her er tale om en filmisk fortsættelse til den populære tv-serie af sammen navn, som løb over seks sæsoner fra 2010-2015. I filmversionen er året er 1927, og Crawley-familien står foran at skulle få besøg af Kong George V og Dronning Mary. Finanserne er ikke, hvad de har været, så der er færre tjenere på Downton-slottet, men facaderne skal jo opretholdes.

Blandt tjenerne, kokkepigerne og butlerne er stemningen dog høj. De ser frem til at skulle opvarte selveste kongen, men deres begejstring standser, da de indser, at hoffet selv sender en stab, og dermed gør Downtons tjenestefolk overflødige.

Det historiske drama byder på et gensyn med alle de elskede karakterer fra serien i form af bl.a. Maggie Smith, Michelle Dockery og Hugh Bonneville, men også på nye navne såsom Imelda Staunton.

Arrival-SG.jpg

 

Arrival (2016)

Der er vel næsten ikke tal på, hvor mange gange Jorden er blevet invaderet af rumvæsner i filmens verden. Med den både smukke, dragende og mystiske 'Arrival' får Jorden også besøg fra det ydre rum. Men de gådefulde objekter, der er landet rundt omkring på kloden, er urokkelige, uforudsigelige og ikke mindst uforståelige.

Udfordringen bliver dermed ikke at forsvare Jorden mod laserskydende rumvæsener, men at finde en måde at kommunikere med dem på. Derfor sender den amerikanske hær bud efter en af landets bedste lingvister, Louise Banks. Men det er ikke blot menneskets evne til at kommunikere med rumvæsenerne, der skal afgøre Jordens skæbne.

Det er den mesterlige instruktør Denis Villeneuve, der bringer invasionen smukt og dragende til live i en science fiction-film, der bl.a. også handler om menneskets manglende evne til at samarbejde på tværs af landegrænserne. I front på rollelisten finder man Amy Adams, Jeremy Renner og Forest Whitaker.

Shawshank-Redemption-SG.jpg

 

Shawshank Redemption (1994)

Stephen King er måske nok kendt som værende gysets mester og har da også i utallige romaner og noveller udforsket de både uhyggelige, urovækkende og skræmmende sider af livet fyldt med både grumme monstre og onde klovne.

Med det håbefulde drama 'The Shawshank Redemption'  - på dansk 'En verden udenfor' - er det ikke et overnaturligt gys, som Stephen King her tager livtag med i sin novelle, der ligger til grund for Frank Darabonts mesterlige filmatisering.

Her er er det nemlig historien om to mænds ukuelige kamp, håb og stædige vilje til at overleve i et af USA's hårdeste fængsler, der er udgangspunktet for det både rørende, hjerteskærende og intense drama. I de to hovedroller som indsatte fanger finder man Tim Robbins og Morgan Freeman.

Mission Impossible Fallout

 

Mission: Impossible - Fallout (2018)

I actionfilmen 'Mission: Impossible - Fallout' er Tom Cruise tilbage for sjette gang i rollen som IMF-agenten Ethan Hunt.

Efter en mislykket mission ender nogle atomvåben i de forkerte hænder, hvorfor Ethan Hunt og hans gruppe nu tvinges til at samarbejde med CIA og den hårdhændede agent Walker - det i et kapløb med tiden.

For første gang i franchisens historie styrer en instruktør for anden gang løjerne bag kameraet. Christopher McQuarrie stod nemlig også bag det forrige kapitel, Mission: Impossible - Rogue Nation, mens instruktøren også styrer slagets gang i de kommende to film i franchisen.

Parasite-SG.jpg

 

Parasite (2019)

Den sydkoreanske thriller og drama snor sin plotdrejende handling om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum i Sydkorea. Familiens to store børn er dog begge lige så handlekraftige som forældrene, så da drengen får mulighed for at undervise en rigmands-datter i en godtroende familie, begynder en større overtagelse, hvor hele hans familie snart snyder sig ind som medarbejdere.

'Parasite' er en original, kulsort og til tider dybt forstyrrende film om bl.a. klasseskel. Midt i den absurde komik bliver det dog til tider meget mørkt og langt fra morsomt, men handlingen er så kuleskør, at man er underholdt ud over det sædvanlige.

Mesterinstruktøren Bong Joon-ho , der tidligere har stået bag bl.a. The Host, Mother og Memories of Murder, opnåede her karrierens hidtidige højdepunkt. 'Parasite' modtog nemlig hele fire Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste instruktør og blev desuden hædret med Guldpalmen på Cannes Film Festival 2019.

Sommeren-med-Monika-SG.jpg

 

Sommeren med Monika (1953)

Den svenske instruktørlegende Ingmar Bergman har med sit liflige romantiske drama instrueret en af sine måske nok mest livlige film, der oprindeligt faktisk blev lanceret som en stærkt erotisk sag.

Filmen handler om den blot 17-årige Harry, der slider og slæber med et ligegyldigt job. Da den overfladiske, men også smukke Monika krydser hans vej, er de begge hurtige til at tage chancen til et friere liv. Sammen flygter de fra ansvar og problemer til en lille ø i skærgården.

Efter en kort, lykkelig frihed viser livet sig fra sine mindre romantiske sider, da de løber tør for mad, og især da sommeren får en ende, og de må vende tilbage til det ensformige liv i byen med et barn i vente. Man finder desuden på CMore en række andre af Bergmans film.

The-Square-SG.jpg

 

The Square (2017)

Denne dejligt sorthumoristiske sag handler om Christian, der er kunstnerisk leder af et museum i Stockholm. Mens han her gør klar til åbningen af museets næste installationsprojekt, udsættes den succesfulde kurator imidlertid for tricktyveri på åben gade. Hændelsen får ham til at tage sagen i egen hånd og forsøger nu at opspore gerningsmanden.

Hvad der herefter følger, er en serie af mindre heldige beslutninger - bl.a. mødet med en aparte journalist og lanceringen af en PR-kampagne, der får lige rigeligt med opmærksomhed.

'The Square' mestrer at balancere mellem at være både humoristisk og underholdende og samtidig udfordrende på et kunstnerisk plan. Filmen modtog desuden Guldpalmen i Cannes, mens det er danske Claes Bang, man finder i hovedrollen som Christian, der anses som lidt af et internationalt gennembrud for den 50-årige skuespiller.

Your-Name-SG.jpg

 

Your Name (2016)

Den japanske og billedskønne animationsfilm følger drengen Taki fra Tokyo og pigen Mitsuha fra en lille landsby. De to teenagere bliver en dag forbundet til hinanden på en ganske særlig måde, da de bytter kroppe, mens de sover.

For deres omverden begynder Taki og Misuha radikalt at ændre personlighed, og sammen sætter de sig for at finde ud af, hvad der er på færde. Noget tyder på, at hændelsen har forbindelse til et mystisk meteornedslag.

'Your Name' er med andre ord ikke hvilken som helst animationsfilm og har bl.a. overgået kendte japanske animationsklassikere som Akira og Chihiro og heksene i indtjening.

Vores-mand-i-Amerika-SG.jpg

 

Vores mand i Amerika (2020)

Det danske og historiske drama handler om den modstandskamp Danmarks ambassadør i Amerika, Henrik Kauffmann, udkæmpede under Anden Verdenskrig. 9. april 1940 angribes Danmark nemlig af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne.

På den anden side af Atlanten sidder imidlertid Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Kauffmann nægter at føje de tyske krav og iværksætter nu en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.

'Vores mand i Amerika' er instrueret af Christina Rosendahl, der bl.a. også har vakt stor opmærksomhed med thrilleren Idealisten. Ulrich Thomsen ses desuden i glansrollen som den politiske rebel, der udover at tage kampen op mod Hitler også levede i et interessant ægteskab.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.