Gå til hovedindhold

10.000 år før storfilmen: Hovedrollerne til ny Dune-serie er fundet

Science fiction-universet udvides

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Det er sagt flere gange, at Frank Herberts monumentale science fiction-roman 'Dune' er mulig at filmatisere. David Lynch gjorde forsøget i 1984, men det lykkedes med bravur af Denis Villeneuve med Dune fra sidste år - i hvert fald dens første del. Forude venter nemlig Dune: Part Two, hvor historien skal fortsættes.

Det er dog ikke kun i filmens verden, at vi kan rejse ud i verdensrummet. For lige nu kan man også se frem til HBO-serien Dune: The Sisterhood.

Serien udspiller sig 10.000 år før begivenhederne i 'Dune', hvor man følger Harkonnen-søstrene i deres kamp mod onde kræfter, der truer menneskehedens fremtid, mens de etablerer den sagnomspundne sekt Bene Gesserit.

Villeneuves film følger Paul Atreides, der er søn af Lady Jessica Atreides. Jessica er netop en del af Bene Gesserit og har lært sin søn flere af deres kundskaber.

LÆS OGSÅ: Game of Thrones-stjerne raser mod Disney

Indtil videre er skuespillerne bag tre hovedroller i 'Dune: The Sisterhood' blevet offentliggjort.

Emily Watson (Breaking the Waves, Chenobyl) og Shirley Henderson (Harry Potter og Flammernes Pokal) ses som Harkonnen-søstrene Valya og Tula. Karaktererne beskrives som formidable søstre, der kommer til magten i det søsterskab, der er den hemmelige organisation af kvinder, som bliver til Bene Gesserit.

Rollelisten tæller herudover Indira Varma, der skal spille kejserinden Natalya. Kejserinden er en dygtig royal, der forenede tusindvis af verdener i sit ægteskab med kejser Corrino.

Indira Varma har man tidligere kunnet opleve i bl.a. Game of Thrones samt i Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi. Forude bliver hun også at finde i Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

Serien er baseret på romanen 'Sisterhood of Dune' af Brian Herbert og Kevin J. Anderson. 

'Dune: The Sisterhood' afventer premieredato.

Dune
Miss Pettigres fantastiske forvandlig (Focus Features), Game of Thrones (HBO) og Chenobyl (HBO)

 

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.