Gå til hovedindhold

Her er verdens 10 mest uhyggelige film ifølge videnskaben

Her er hvor du kan streame dem - hvis du tør?

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Et spørgsmål gyserfans og andre sikkert har fået stillet på et tidspunkt er: Hvilken gyserfilm er den uhyggeligste?

Det er naturligvis subjektivt, men hvad nu HVIS, man kunne finde et objektivt svar på det spørgsmål?

Det har såkaldte BroadbandChoices sat sig for at finde ud af. De har nemlig udført et projekt, de kalder ‘Science of Scare Project’. Det går kort fortalt ud på, at de har fulgt 50 personer af forskellig alders hjerterytme, mens de har set over 100 timer af uhyggelige film.

Efterfølgende har BroadbandChoices så snævret det ned til, hvad der ‘videnskabeligt’ kan siges at være de 35 mest uhyggelige film nogensinde. Det skriver Forbes.

Man kan naturligvis indvende, at det bl.a. er en relativt begrænset håndfuld mennesker, der har deltaget i forsøget, mens også, at projektet kun brugte et begrænset antal film. Nemlig de 50 mest indtjenede titler ifølge sider som IMDb, Rotten Tomatoes og Reddit.

Insidious


Ikke desto mindre er det et spændende forsøg, der trods alt gav nogle interessante resultater omkring, hvad folk bliver skræmte af i filmens verden.

Det store spørgsmål er dog som nævnt, hvilken én film, der så er den mest uhyggelige af de sete gyserfilm.

Resultatets urovækkende vinder blev den overnaturlige gyser Sinister fra 2012. Filmen handler om en true crime-forfatter, der efterforsker en række gruopvækkende mord på en familie. Snart bliver han dog selv centrum for uhyggelige begivenheder.

Selvom ’Sinister’ altså indtager førstepladsen, så var det ikke den, som leverede det mest skræmmende chok. Det var derimod James Wans Insidious, mens ’Sinister’ her kom på andenpladsen.

Undersøgelsens top 10 var følgende. Klik på titlerne for at se, hvor de kan streames:

1. Sinister 
2. Insidious
3. The Conjuring
4. Hereditary
5. Paranormal Activity
6. It Follows
7. The Conjuring 2
8. The Babadook
9. The Descent
10. The Visit

Du finder samtlige 35 gyserfilm hos Forbes, hvor du også kan læse mere om det uhyggelige projekt. Bl.a. forholdet mellem nye kontra ældre gyserfilm.

Se også

"Vi sidder sammen og drikker vin og snakker om mord"

Interview med Camilla Läckberg om ny krimiserie på Viaplay (sponsoreret)

Læs mere
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.