Gå til hovedindhold

Kongelige, 'Klovn' og cowboys: 10 serier du skal se i november

Månedens serie-anbefalinger

Skrevet af StreamingGuide


Det kan som altid være svært at finde rundt i junglen af serier, når man sidder hjemme i stuen for at finde sit næste medrivende serie-fix at binge.

November er bestemt ingen undtagelse. Vi har derfor kigget på den lange række af både helt nye serier samt nye sæsoner af gamle kendinge, der venter i den kolde vintermåned. Fra julekomik til hævnfyldt western og royalt drama til et magisk eventyr.

Vi har herunder samlet 10 serier, du kan se i november måned:

yellowstone-season-4.jpg

Yellowstone - sæson 5, del A

I dette moderne westerndrama forsvarer familien Dutton deres elskede ranch i Yellowstone, Montana mod alverdens udfordringer i form af korrupte politikere, grådige jordbesiddere, forurenede vandboringer og uopklarede mord.

I seriens hovedrolle ses den Oscar-vindende Kevin Costner. Han har selskab er navne som Kelly Reilly, Wes Bentley og Luke Grimes.

'Yellowstone' har fået en spinoff-serie i form af 1883 med endnu flere på vej.

'Yellowstone' sæson 5, del A kan streames på SkyShowtime fra 14. november

collegegirls.jpg

The Sex Lives of College Girls - sæson 2

'The Sex Lives of College Girls' er en hormonbombe af en komedieserie, hvor vi følger fire 18-årige førsteårsstuderende på et college i Vermont.

På rollelisten ses bl.a. Pauline Chalamet - storesøster til stjerneskuespilleren Timothée.

'The Sex Lives of College Girls' er skabt af Mindy Kaling, der både spillede med i og co-producerede den amerikanske hitserie The Office, og Justin Noble, der har været med til at skrive Brooklyn Nine-Nine.

'The Sex Lives of College Girls' sæson 2 kan streames på HBO Max fra 17. november

 

The Crown - sæson 5

The Crown - sæson 5

Dramaserien følger den engelske kronprinsesse Elizabeth II fra hendes ungdom og efter kroningen til dronning.

Serien fokuserer ikke mindst på de historiske begivenheder omkring kongehuset, hvor bl.a. skiftende premierministre spiller en stor rolle.

'The Crown' skifter skuespillere flere gange undervejs, med Claire Foy som den yngre Elizabeth, Olivia Colman som den midaldrende og endelig Imelda Staunton som den aldrende dronning.

Den nye og 5. sæson dykker blandt andet ned i historien omkring Prinesse Dianas (spillet af Elizabeth Debicki) skæbne i 90'erne.

'The Crown' sæson 5 kan streames på Netflix fra den 9. november

 

The English

The English

Der er hævn på menuen i western-serien 'The English', der udspiller sig i 1890.

Man følger nemlig her en kvinde, der er på jagt efter at hævne sig på den mand, som hun mener er ansvarlige for sin søns død.

I front for de intense eskapader finder man den alsidige Emily Blunt i rollen som Cornelia Locke. Man kender hende bl.a. fra så forskellige titler som actionfilmen 'Edge of Tomorrow' til mode-komedien The 'Devil Wears Prada'.

'The English' kan streames på Prime Video fra den 11. november

Elvira viaplay

Elvira

Den danske serie følger den overvægtige Elvira Gregersens forvandling fra at være en social taber til at være en energisk kvide, der opklarer forbrydelser for folk.

På rollelisten finder man navne som Marijana Jankovic, Bodil Jørgensen, Peter Plaugborg og flere andre.

'Elvira' kan streames på Viaplay fra den 13. november

 

1899 Netflix Series 2022

1899

Den mystiske serie består af otte episoder og er historien om en række mystiske begivenheder, der finder sted på dækket af et migrantskib, hvor man følger de usædvanlige omstændigheder på rejsen fra Europa til New York.

Rejse tager nemlig en uventet drejning, da de opdager et andet migrantskib, der driver på åbent hav. Det, de finder ombord, vil forvandle deres vej til det forjættede land til et rædselsfuldt mareridt, der forbinder hver af passagerernes fortid gennem et spind af hemmeligheder.

Serien er skabt af Baran bo Odar og Jantje Friese, der også er skaberne af Dark. Blandt de medvirkende er flere danske navne, herunder Lucas Lynggaard Tønnesen, Clara Rosager, Alexandre Willaume og Maria Erwolter.

'1899' kan streames på Netflix fra den 17. november

 

Gangs-of-London,-Mads-Kouda.jpg

Gangs of London - sæson 2

Gangster-serien tager sit udspring i et brutalt opgør mellem de internationale bander i den britiske hovedstad, da den mest magtfulde gangsterboss likvideres.

Den brutale og blodige serie er skabt af Gareth Evans, som tidligere har instrueret de populære actionfilm The Raid og The Raid 2 samt Netflix-gyseren Apostle.

Første sæson havde to danskere på rollelisten i skikkelse af Laura Bach og Mads Koudal.

'Gangs of London' sæson 2 kan streames på C More fra den 22. november

 

WednesdayTop.jpg

Wednesday

'Wednesday' handler om den ikoniske karakter fra The Addams Family og hendes tid på Nevermore Academy.

Vi følger teenageren, mens hun forsøger at navigere i både hendes nye evner som synsk, samt mysteriet om hendes forældre.

Tim Burton har instrueret fire af de i alt otte episoder. Den ikoniske filmskaber har legendariske film som Batman, Beetlejuice og Edward Saksehånd på sit CV.

I titelrollen finder man det fremadstorme skuespiltalent Jenna Ortega (Scream, X), overfor bl.a. Christina Ricci, der spillede netop Wednesday i 90'er-filmene om Familien Addams.

'Wednesday' kan streames på Netflix fra den 23. november  

Klovn.jpg

Klovn - julespeciel: Jul i de gamle træsko

Efter sæson 9 af Klovn sluttede tidligere på året, har udsigterne til mere 'Klovn' været usikre. Men nu venter der et special-afsnit af serien, der lander den 1. søndag advent. Afsnittet har titlen 'Jul i de gamle træsko'.

Frank og Mia skal være bedsteforældre omkring den søde juletid, men i bedste Frank-stil bliver svigerfamilien udsat for en del prøvelser.

Rollelisten består af de gamle kendinge med Frank Hvam, Casper Christensen, Mia Lyhne og Camilla Lehfeld i front, men blandt de nye navne er virkelighedens par Lars Mikkelsen og Anette Støvlebæk.

'Klovn - julespeciel: Jul i de gamle træsko' har premiere på TV2 og TV2 Play den 27. november

 

Willow serie Disney+

Willow

Det var med Ron Howard i instruktørstolen og selveste George 'Star Wars' Lucas bag historien, at verden i 1988 første gang mødte Willow i eventyrfilmen af samme navn.

Nu mere end 30 år senere vender Warwick Davis tilbage i sin ikoniske titelrolle med serien 'Willow', der udspiller sig i samme eventyrlige univers.

'Willow' består af otte episoder og følger en umage gruppe af helte, der begiver sig ud på en farlig rejse til fjerne egne langt fra deres hjem. Det bliver en eventyrlig færd, hvor de både kommer til at møde indre dæmoner og samtidig må stå sammen om at redde verden.

'Willow' kan streames på Disney+ fra den 30. november

 

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.