Gå til hovedindhold

Overblik: Alle disse 7 Game of Thrones-serier er på vej

HBO arbejder på mange flere historier i George R.R. Martins farefulde verden

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Vi måtte sige farvel til Game of Thrones med ottende og sidste sæson af serien tilbage i 2019. Helt farvel bliver det dog ikke. Faktisk langt fra. For der er meget mere på vej i det store univers af farlige magtkampe og komplekse forhold.

HBO udvikler nemlig både live action- og animations-serier sat i Game of Thrones-universet, hvoraf flere vil foregå før begivenhederne i den originale series otte sæsoner. Der er således hele fire live action-serier på vej, bl.a. House of the Dragon, mens en femte netop er blevet skrinlagt. Endvidere udvikles der også tre animations-serier.

'House of the Dragon' bliver første serie til at få premiere
Vi kommer nok som det første til at kunne indtage George R.R. Martins univers igen med allerede nævnte 'House of the Dragon', der er sat til at få premiere i 2022.

'House of the Dragon' byder på en alsidig rollebesætning, hvor man således bl.a. finder Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans og Sonoya Mizuno samt Steve Toussaint og Eve Best.

Considine indtager rollen som kongen Viserys Targaryen, mens Smith spiller hans yngre bror, prins Daemon Targaryen. D'Arcy har fået rollen som prinsesse Rhaenyra Targaryen, kongens førstefødte, mens Cooke spiller Alicent Hightower.

Læs også: Alt vi ved om Game of Thrones-opfølgeren 'House of the Dragon'

House of the Dragon


'9 Voyages' fra medskaberen bag serien 'Rome'
Man kan herudover bl.a. se frem til serien med den nuværende titel '9 Voyages', som dog måske ændres til at hedde 'Sea Snake'. Det er medskaberen af serien Rome, Bruno Heller, der er tilknyttet det projekt.

Denne serie vil tage sit udgangspunkt i Westeros’ berømte eventyrer Lord Corlys Velaryon, der går under netop navnet Sea Snake. Han er leder af det yderst velhavende House Velaryon, som også ejer den største flåde i verden. Corlys Velaryon er desuden gift med Rhaenys Targaryen.

Fortællingen om Sea Snake kommer til at udspille sig i samme tidsperiode som 'House of the Dragon', hvilket er lidt mere end to århundrede før fortællingen i 'Game of Thrones'.

Dette gør også, at det tilsyneladende bliver Steve Toussaint og Eve Best, som man vil se indtage rollerne som henholdsvis Corlys Velaryon og Rhaenys Targaryen i både 'House of the Dragon' og eventyret om Sea Snake.

'Flea Bottom' droppes, men '10,000 Ships' er stadig på vej
Der er endnu ikke tilknyttet nogle forfattere til de to live action-serier med titlerne 'Flea Bottom' og '10,000 Ships'. Det er dog desværre også blevet offentliggjort, at produktionen af 'Flea Bottom' indstilles, hvorfor det altså er meget tvivlsomt, om vi overhovedet kommer til at se netop den serie.

Det var ellers allerede annonceret, at 'Flea Bottum' skulle finde sted i det fattigste distrikt i King’s Landing.

Derimod er '10,000 Ships' stadig på vej og vil udspille sig omkring prinsesse Nymeria, der rejste med Rhoynar til Dorne og giftede sig med Lord Mors Martell. '10,000 Ships' skrives af Amanda Segel, der tidligere har skrevet for bl.a. The Good Wife, mens hun også har ageret producer på Stephen King-serien The Mist.

The Tales of Dunk and Egg

 

Prequel-serien 'The Tales of Dunk and Egg'
HBO er også ved at udvikle en anden Game of Thrones-prequel, nemlig en filmatisering af novellesamlingen ’The Tales of Dunk and Egg’. Det skriver Variety. Samlingen af historier består af tre fortællinger skrevet af George R. R. Martin og alle foregår i samme univers som 'Game of Thrones'. Samlingen af noveller er udgivet på dansk som 'Den herreløse ridder'.

Handlingen foregår 90 år før begivenhederne i ’Game of Thrones’ og følger den herreløse ridder Ser Duncan the Tall (Dunk) og hans væbner Egg, som er kaldenavnet for en ung Aegon V Targaryen. Der er på nuværende tidspunkt ikke tilknyttet nogen manuskriptforfattere eller skuespillere til projektet, men ifølge Variety har projektet høj prioritet internt hos HBO.


Hele tre animationsserier er sat i søen
Det er ganske vist - indtil videre - kun 'House of the Dragon', som for alvor ser ud til at indtage skærmene, mens det stadig er sparsomt med information om de øvrige projekter. Hvorvidt de hele tre annoncerede animations-serier i Game of Thrones-universet også ender med at blive forløst rundt omkring i stuerne, må tiden vise. 

Ikke desto mindre er der altså tre serier i animeret form under udvikling. Den ene, 'The Golden Empire of Yi Ti', kommer til at foregå i en hidtil ubesøgt del af universet kendt fra den originale serie, nemlig en region i Essos, som befinder sig i nærheden af den sydæstlige grænse af den kendte verden.

Her er samfundet set som et af de ældste og mest avancerede af slagsen - det inspireret af det kinesiske imperium. Yderligere information om animationsserierne er endnu ikke kommet for dagens lys fra HBO's side. Vi følger naturligvis udviklingen her på siden.

Relaterede nyheder

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.