Gå til hovedindhold

5 skjulte film-skatte på Disney+

Fra monster-action og seriemordere til kulørt science fiction og karismatiske Nicolas Cage

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Du kender sikkert det der med at lede og lede efter aftenens film i hjemmebiografen. Udvalget af stort og mulighederne mange. Så hvad gør man lige?

Vi har gravet en smule dybere på Disney+ og her fundet fem skjulte film-skatte i forskellige genrer - fra action-gys og drønende bilræs til et drama med Johnny Depp og en seriemorderjagt.

Annonce: KØB ABONNEMENT PÅ DISNEY+ HER

gone in 60 seconds

 

Gone in 60 Seconds (2000)

Den drønede heist-film har Nicolas Cage i front som den berygtede biltyv Randall "Memphis" Raines, der sammen med sit hold sætter sig for at stjæle intet mindre end 50 biler - i løbet af blot et døgn.

Biltyvens bror står nemlig i gæld til mafiaen, så det ambitiøse tyveri er eneste udvej. Problemet er bare, at en anden bande har set sig varm på samme bytte.

Rollelisten tæller bl.a. også Angelina Jolie som cool mekaniker og Randalls ekskæreste, mens legenden Robert Duvall spiller Randalls tidligere mentor. Filmen er løst baseret på H. B. Halickis film af samme navn fra 1974.

 

Deep Rising (1998)

 

Deep Rising (1998)

En desværre nok stadig lidt overset 90’er-skat, men det er ikke desto mindre en yderst vellykket omgang monster-action til søs.

Man følger således en gruppe tungt bevæbnede skibskaprere, der går om bord på et luksusskib i Stillehavet for at plyndre det.

Det går dog langt fra efter planen, da der ombord på skibet også befinder sig et glubsk og tentakel-vildt monster, der er sulten efter menneskekød. Gisp!

Treat Williams (Hair) og Famke Janssen (X-Men) spiller hovedrollerne i filmen.

 

Copycat (1995)

 

Copycat (1995)

Denne intense seriemorder-thriller har selveste Sigourney Weaver i rollen som psykologen Dr. Helen Hudson med speciale i seriemordere.

Efter et brutalt overfald lukker hun sig nu inde i sin lejlighed, da hun får angst af åbne pladser og frygter at få panikanfald blandt andre mennesker.

Men da en seriemorder begynder at dræbe efter andre seriemorderes forbillede, må hun i samarbejde med Inspector Mary Jane Monahan (Holly Hunter) forsøge at fange morderen, der altså kopierer andres mord fra fortiden.

 

brazil-1985.jpg

 

Brazil (1985)

Den krøllede hjerne Terry Gilliam står bag denne satiriske, medrivende og tankevækkende science fiction-film, der udspiller sig et bureaukratisk fremtidssamfund, hvor Big Brother overvåger alt og alle.

Filmen krydser elegant grænsen mellem fantasi og virkelighed i fortællingen om drømmeren Sam – spillet af Jonathan Pryce - der pludselig i den ’virkelige’ verden befinder sig blandt terrorister og folk fra overvågningssamfundet, som er ansat til at torturere problematiske borgere.

'Brazil' har et helt unikt udtryk, der er umiskendeligt Terry Gilliam, der giver den fuld gas med imponerende fantasifuld.

 

ed-wood-1994.jpg

 

Ed Wood (1994)

Tim Burtons rørende sort/hvid-drama er historien om virkelighedens energiske filmskaber Edward D. Woods liv med Johnny Depp i titelrollen som den filmglade excentriker.

Ed Wood er siden blevet kendt som en af verdens dårligste instrukører med film som bl.a. 'Plan 9 from Outer Space' fra 1957 og 'Glen or Glenda' fra 1953.

Instruktørens talent står dog desværre ikke mål med hans brændende passion for filmmediet. Martin Landau ses desuden i sin Oscar-vindende rolle som ikoniske Bela Lugosi, der bl.a. er kendt for sin rolle som Dracula.

Annonce: KØB ABONNEMENT PÅ DISNEY+ HER

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.