Gå til hovedindhold

Robert Pattinson er mere end Twilight-vampyr: 5 vilde roller der beviser det

Skuespilleren er netop nu biografaktuel i 'The Batman'

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Der er nok stadig dem, der som det første tænker på Twilight-filmene og den glimtende vampyr Edward Cullen, når de hører navnet Robert Pattinson. Den britiske skuespiller er dog meget mere end vampyr-romantik.

I forbindelse med den biografaktuelle og meget dystre The Batman, hvor Pattionson indtager den legendariske kappe, har vi kigget på hans karriere, der beviser, at han så absolut er meget mere end rollen som vampyr.

Find dine billetter til 'The Batman' her:

I 'The Batman' har Nattens ridder fungeret som Gothams beskytter i to år, hvor han lever i skyggerne og langsomt rydder op i byens kriminalitet og den beskidte underverden.

Da højtstående personer imidlertid bliver slået ihjel, står Flagermusen overfor sin hidtil største sag. En seriemorder efterlader ham nemlig kringlede gåder på gerningsstederne, der viser sig at være en del af en større plan.

5 vilde Robert Pattinson-roller

Cosmopolis (2012)

 

Cosmopolis (2012)

Det brede gennembrud kom med Twilight i 2008 som den mystiske vampyr Edward. Filmene løb frem til 2012, men mellem de to sidste kapitler i sagaen fik Pattinson tid til at bære hovedrollen i mesterinstruktøren David Cronenbergs syrede 'Cosmopolis', hvor han spiller en milliardær på bagsædet af en limousine.

Kort fortalt er det en herligt aparte køretur gennem Manhattan, hvor et ordrigt manuskript sætter tanker i gang om alt fra tid og penge til liv og død.

Pattinsons velklædte finansmand støder her på en række personager, mens hans enigmatiske portræt af en mand på vej mod afgrunden overbevisende afliver hans image som romantik-vampyr, mens han pisser i limousinens toilet og har sex på bagsædet.

Se hvor du kan streame 'Cosmopolis' her.

 

Good Time (2017)

 

Good Time (2017)

Det konstant intense krimidrama 'Good Time' lagde endnu engang nye lag til Pattinsons skuespillertalent i rollen som den storsvedende Connie Nikas, hvor et mislykket bankrøveri ender med, at hans lillebror Nick ryger i fængsel.

Nu gælder det for Connie om at få sin bror ud hurtigst muligt. Men da han selv er eftersøgt af politiet, bliver det en lang nat i New Yorks mørke gader, hvor han med benene på nakken løber ind i sin del af problemer.

Pattinson ånder og lever hele vejen overbevisende i rollen som en mand på flugt i filmen, der emmer af rå virkelighed, sitrende intensitet og en møgbeskidt by, hvilket han matcher i dette gribende portræt.

Se hvor du kan streame 'Good Time' her.

 

High Life 2018

 

High Life (2018)

Man kommer her på et bizart science fiction-ridt ud i rummet ombord på et rumskib, hvor Monte - i skikkelse af Robert Pattinson - og hans spædbarn overlever og lever gennem daglige rutiner.

Her svæver de to rundt på en mission, som staten sendte Monte på for flere år siden. Dog ikke frivilligt, da han var del af en gruppe fanger, der fik missionen som deres dom.

'High Life' er instrueret af den franske auteur Claire Denis, som her bl.a. bruger vold, kontroversielle emner og stærke seksuelle under- og overtoner i sin historie, hvilket Pattinson på dragende vis spiller ind i og med, når han leverer et både gribende og sine steder helt ømt portræt.
 
Se hvor du kan streame 'High Life' her.

 

The-Lighthouse-2019.jpg

 

The Lighthouse (2019)

Robert Pattinson har siden sine Twilight-dage konstant udvidet sit repertoire og været at finde i sin del af både udfordrende roller og mindre filmproduktioner med kunstnerisk kant. En af disse titler er uden tvivl Robert Eggers' sort/hvide 'The Lighthouse', der er både bizar, syret og sortkomisk.

Den stilsikre film følger to fyrmestre, den erfarne Thomas og den nyankomne Ephriam, henholdsvis Willem Dafoe og Robert Pattinson. Vi befinder os i 1890'erne på en ø ud for New England. Thomas styrer fyrtårnet, mens han holder sin yngre kollega fra at nærme sig det.

Det bliver starten på en række groteske optrin med mystikken konstant smygende sig om handlingen, hvor Pattinson med et fuldvoksent overskæg både svovler og bander, spytter og drikker sig godt og grundigt fuld. Han går hele vejen og vi går med. Han er for vild!

Se hvor du kan streame 'The Lighthouse' her.

 

Tenet 2020

 

Tenet (2020)

Robert Pattinson her udover en virkelig god sans for at spotte de mere skæve roller også en evne til at lande projekter, der styres af nogle af branchens bedste og mest interessante instruktører. Christopher Nolans 'Tenet' er ingen undtagelse.

I filmen følger vi en spion, der bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, begiver sig ud på sit livs vigtigste mission, nemlig at sikre hele menneskehedens overlevelse ved at standse en tophemmelig organisation og deres mystiske tidsforvridende våben.

John David Washington spiller spionen, mens hans seje kollega Neil portrætteres af Pattinson, der her får lov til at folde sin indre actionhelt ud for fuld Nolan. Et passende bindeled til rollen som Nattens ridder i den ligeledes stort opsatte actionfilm 'The Batman'.

Se hvor du kan streame 'Tenet' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.