Gå til hovedindhold

Se de første billeder: Et af de blodigste kapitler i Danmarkshistorien skildres i ny storfilm

'Stockholm Blodbath' har flere danskere på rollelisten

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Titlen Stockholm Bloodbath varsler om noget en voldsom fortælling. Den internationale rolleliste til den episke storfilm tæller bl.a. et par danske stjerner, hvoraf den ene skal spille en yderst forhadt konge. Det skriver Variety.

Her finder man nemlig bl.a. Claes Bang, Mikkel Boe Følsgaard og Ulrich Thomsen, videre til dansk-svenske Alba August, den næste danske, men dog norskfødte Jakob Oftebro og svenske Adam Pålsson samt engelske Sophie Cookson og Emily Beecham.

Den historiske film følger Anne (Sophie Cookson) og Freja (Alba August), der søger hævn over de mænd, som myrdede deres familie. Deres rejse ender i Stockholm, hvor de bliver draget ind i en politisk magtkamp mellem Sverige og Danmark.

LÆS OGSÅ: Svensk stjerne indrømmer: ”Jeg forstod ingenting” af ’Riget: Exodus’ 

'Stockholm Bloodbath' udspiller sig i 1520 og udforsker her et mørkt kapitel i Sverige og Danmarks fælles historie, hvilket indebærer en blodig massakre på omkring 100 mennesker i den svenske hovedstad.

Bag massehenrettelsen stod kong Christian II af Danmark. En barsk rolle, der spilles af netop Claes Bang, som bl.a. udtaler:

- [Filmen er et] meget mørkt kapitel i Danmark og Sveriges indbyrdes historie, og så vidt jeg ved, er en filmet version aldrig blevet forsøgt før, Bang uddyber:

LÆS OGSÅ: Top 10: Ulrich Thomsens bedste roller

- Alt ved dette projekt tiltalte mig, lige fra Erlend Loes manuskript til de tilknyttede personer, så det var virkelig en no-brainer - også selvom rollen som Christian betyder at portrættere en af ​​de mest forhadte mennesker i skandinavisk historie og kan få mig ud i en verden af problemer.

Det er Viaplay, der står bag filmen, som instrueres af Mikael Håfström (Ondskab, 1408, Escape Plan). Det er desuden Viaplays anden engelsksprogede og originale film. Det efter Lasse Hallströms biopic Hilma.

'Stockholm Bloodbath' afventer en premieredato.

Herunder finder du de første billeder fra filmen:

Stockholm Bloodbath

 

Stockholm Bloodbath

 

Stockholm Bloodbath

 

Stockholm Bloodbath

Relaterede nyheder

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.